, , ,

Stående arbeid og fysiske smerter

Stående arbeid kan gi fysiske smerter

Vi forstår viktigheten av å ha et sunt arbeidsmiljø, og at det å stå oppreist over lang tid kan føre til smerter i hofter, knær, ankler og føtter. Dette kan påvirke arbeids effektiviteten og føre til fravær fra jobb. Derfor ønsker vi å dele noen tips for å forebygge og lindre disse smertene.

 

  • Bytt mellom å stå og sitte En av de enkleste måtene å redusere smertene på er å bytte mellom å stå og sitte. Hvis mulig, kan man bruke en hev- og senkbar skrivebord slik at man kan justere høyden og endre stilling når man trenger det.

 

  • Riktig fotstilling Å stå med riktig fotstilling kan også bidra til å forebygge smerter. Stå med føttene skulderbredde fra hverandre og fordel vekten likt på begge føttene. Unngå å låse knærne og la hælene henge utenfor kanten av underlaget. Hvis du står på et hardt underlag, kan det også hjelpe å bruke en myk matte.

 

  • Gjør øvelser Det er viktig å gjøre enkle øvelser for å strekke og styrke musklene. Gå noen skritt rundt på kontoret eller ta noen knebøy for å aktivere musklene. Strekk ut hofter og ben ved å stå med en fot foran den andre og lene deg fremover. Hold strekket i 30 sekunder og bytt fot.

 

  • Velg riktig skotøy Det er viktig å velge riktig skotøy når man skal stå over lang tid. Skoene bør ha god støtte og være komfortable å gå og stå i. Høye hæler bør unngås, da de kan belaste føttene og hoftene.

 

  • Bruk kompresjonsstrømper Kompresjonsstrømper kan bidra til å lindre smerter og hevelser i føttene og bena. De øker blodsirkulasjonen og kan bidra til å redusere risikoen for blodpropp.

 

  • Få hjelp fra en fysioterapeut Hvis smertene fortsetter eller blir verre, kan det være lurt å oppsøke hjelp fra en fysioterapeut. De kan gi deg øvelser og råd som er spesifikt tilpasset dine behov og kan hjelpe deg med å redusere smertene.

Smerter i hofter, knær, ankler og føtter

For å oppsummere, er det viktig å bytte mellom å stå og sitte, ha riktig fotstilling, gjøre øvelser, velge riktig skotøy, bruke kompresjonsstrømper og få hjelp fra en fysioterapeut hvis nødvendig. Å ta vare på helsen din på jobb vil bidra til å forbedre arbeids effektiviteten og redusere fraværet fra jobb.

Del innlegg

Din sikkerhet - Vårt ansvar

Oppnå essensiell kompetanse for å utføre omfattende og strukturert HMS-arbeid, i tråd med aktuelle krav. Hos oss står verdiskapning, sikkerhet og tillit sentralt, uavhengig av arbeidssted

Artikler

Eksklusive tilbud

Bedrifts telefoni

Diverse
Scroll to Top